Samsung ska böta!

Nu har det kommit ett beslut från en kinesisk domstol att Samsung, på grund av patentintrång gällande mobiltelefoner, måste betala ungefär 99 miljoner kronor till Huawei.

Tre olika Samsung-ägda bolag och två kinesiska elektonikföretag har blivit stämda utav Huawei. Anledningen till detta är att dessa har tagit fram och sålt mer än 20 olika surfplattor och smartphones från Samsung som alla innehåller saker med patent som Huawei sitter på. Åtminstone hävdar Huawei det i alla fall. Inte helt oväntat så vann Huawei fallet i den kinesiska domstolen. Därmed är Samsung nu beordrade att betala skadestånd på ungefär 99 miljoner kronor och även sluta inkräkta på dessa patent. merningen till detta är att des två kinesiska elektonikföretag har blivit stämda utav Huawei. 

Kan handla om 4G-teknik

Detaljerna som angår dessa patent som inte har setts av allmänheten. Däremot när stämningsansökan lämnades in av Huawei var Reuters snabba med att gå ut med information om att det handlade om LTE-teknologi. Då stämmer det nog också.

Samsung vet inte om de ska överklaga

Samsung har inte riktig bestämt sig hur de ska gå vidare. Åtminstone har de inte gått ut med det. Huawei är å andrasidan väldigt glada över att målet gick som det gick. Det Samsung har uttalat sig om är att de måste gå igenom domen mer utförligt innan de tar några beslut. Något som känns rimligt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *