Nokia 9 – Läckt info

Webbplatsen Nokia Power User har fått uppgifter från sina källor att Nokia 9 ska släppas till slutet av sommaren. Det är Nokias nästa flaggskeppstelefon och priset ska ligga runt 7 200 kronor. Observera dock att som vanligt är dessa rykten helt obekräftade.

Nokia Power User har fått in information om den nya telfonen Nokia 9. Det ska vara en ganska tillförlitlig källa som kommit med tipset. Trots det ska man inte anta att det stämmer men visst skulle det vara roligt att se en till Nokia-telefon som körs med Android.

Nokia 9 mobil läcka

Nokia 9 Konceptbild

Mot slutet av sommaren

Enligt denna källa som kommer Nokia 9 presenteras runt slutet av juli till början av augusti. Försäljning ska också ta fart rätt kort därefter någon gång under det tredje kvartalet. Dock är det ett utmaning att vara mer precis med datumet då det beror på många faktorer. En av dessa är om Snapdragon 835-chippet kommer att finnas då i tillräcklig utsträckning. Som nämnt tidigare kommer priset landa på ca 7 200 kr, eller 749 EUR, på marknaderna i Europa. Som vanligt förväntas den bli några kronor billigare i USA där priset nog kommer bli runt 6 300 kr.

Specifikationer redan kända

Uppgifterna som nyligen kommit från den tillförlitliga källan innehåller däremot inte några av telefonens specifikationer utöver Snapdragon 835-chippet. Det har ju faktiskt kommit en hel del läckor om telefonen innan detta som kan förse oss med lite ljus. Enligt dessa tidigare läckor ska det vara dubbla kameror med 22 MP på baksidan och 12 MP på framsidan. Dessutom ska skärmen vara av typen OLED och förses med QHD-upplösning.

Då Nokia redan har lanserat tre mobiltelefoner under året och har ambitionen att släppa tre-fyra till detta år är det lätt att tro på uppgifterna om släppet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *