Rockaren som ska få present

Är man själv inte så insatt i musikgenren rock så kan det vara svårt att komma på den perfekta presenten. Denna guide baseras på två typer av rock-älskare, den som lyssnar på rock och den som tycker om att spela musiken.

Gåva till den som lyssnar

En perfekt presentidé är konsertbiljetter, antingen som du och den som får presenten kan gå och se eller för den som får presenten att bjuda med vem hen vill.

Oavsett vilken typ av rock personen gillar så är ett festivalpass till Sweden Rock festivalen ett säkert kort då det dels är en festival med väldigt bra stämning och många stora artister och band spelar där. Om det är biljetter som ska bokas så se till att vara ute i god tid, just Sweden Rock festivalen brukar snabbt bli utsåld.

Bra hörlurar är alltid en uppskattad present

Ett par bra hörlurar eller högtalare är något de flesta skulle uppskatta. Antingen kan man satsa på högtalare eller hörlurar med riktigt audiofilt ljud om personen som ska få presenten uppskattar den formen av musikuppspelning, leta då upp närmaste Hi-Fi butik och presentera dina önskemål och din budget så är det säkert att du får något som passar. Andra presenttips för dig som har en mindre budget finns också. Är budgeten inte särskilt stor och personen bara vill lyssna på musiken utan för stort fokus på de minsta detaljerna så är högtalare och hörlurar från marshall något som kommer uppskattas. Med sitt karaktäristiska utseende och suveräna ljud så är marshall en ikon i världen av rock.

Den som lyssnar mycket kanske också vill lära sig spela och skapa musik, varför inte då ge bort lektioner i ex. gitarr, trummor eller låtskrivande? De flesta stora och små städer har någon form av musikskola man kan ta lektioner genom eller någon som privat kan dela med sig av sina kunskaper.

Present till den som spelar musik

Personen i fråga kanske spelar i ett band eller bara gillar att sitta och spela för sig själv och nära och kära, oavsett så behövs det något att spela på. En gitarr eller en bas kan vara ganska dyr men kommer göra personen glad. Du kanske redan vet om hen brukar prata om något särskilt märke eller någon särskild modell, nu är rätt tid att slå till på att uppfylla den önskan. Gå till en musikaffär och se om de har något som passar, vet du inte riktigt vad personen vill ha så kan personalen vägleda dig. Se till att ta en titt på vilka märken och typer av instrument personen redan äger, kanske ta en bild och visa dessa för personen som ska hjälpa dig i butiken så kommer ni säkerligen hitta rätt.

Munspel är billigt att ge bort

Ett munspel kostar inte speciellt mycket, men kan vara uppskattat ändå.

Om budgeten inte riktigt finns för ett instrument så kanske något mindre tillbehör kan passa. Till gitarrer finns fina och bra gitarrband i många olika utföranden och dessa går att sätta en personlig touch på genom graveringar av initialer eller små meddelanden. Personliga plektrum och trumpinnar är något som alla musiker skulle älska, dessa går att hitta på sidor som etsy.com och då stödjer man också ofta samtidigt mindre företag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *