Mobilabonnemang inom bandet

Som turnerande musiker, eller bara hobbymusiker, finns ofta mycket dötid som behöver fyllas. I minibussar kan timmar och åter timmar spenderas åt tjat, sång och mobilen. I mobilen kan du hitta låttexter, noter och konserter för att få tiden att gå. Materialet kan också användas som inspiration till er egna text & musik, och kan bidra till bandets gemenskap och framgång.

Vad gäller kostnader för bandet behövs ingen vidare förklaring. Alla kostnader som går att minska ska minska, förutsatt att det inte påverkar musiken negativt. Åtminstone gäller det till dess att bandet blivit så pass stort och framgångsrikt att småkostnader inte behöver ses över. Eftersom >99% av alla band där ute inte har nått dit (än) så kan vi konstatera att även ditt band inte behöver spendera tusentals kronor för mycket, vare sig det är på mobilabonnemang eller transport. De pengarna gör sig bättre i form av ett nytt instrument, ny utrustning eller marknadsföring.

Svart elbas

Istället för att betala massor till mobiloperatörerna kan ni köpa nya instrument, som denna svarta bas.

Familjeabonnamang (eller bandabonnemang)

Ett sätt att få ner kostnaderna är att använda ett så kallat familjeabonnemang. Ett familjeabonnemang är ett mobilabonnemang för familjen där man lägger till familjemedlemmar till ett stort abonnemang och sedan delar familjen på den totala surfpotten. Eftersom att det i många fall blir billigare än att ha vanliga mobilabonnemang kan det vara ett alternativ, även för bandet. Ofta säger man att bandet är som en liten familj, och många gånger spenderar man minst lika mycket tid med bandet som med den ”riktiga” familjen. Så varför inte använda familjeabonnemang för att få lite billigare telekom?

En hand på rockkonsert.

Visst tusan är det roligare att spela en konsert än betala abonnemang?

Ett tips är isåfall att använda ett mobilabonnemang med fri surf som det stora abonnemanget. Då får också resten av bandet fri surf till en kostnad av 149 kr varje månad. Rätt bra deal och så slipper ni bekymra er om surfen igen.

Även om ni inte byter till ett bandabonnemang, förlåt familjeabonnemang, så finns det pengar att spara på att se över era nuvarande abonnemang. Och inte bara mobilabonnemang, utan också linser, försäkringar och annat som kostar pengar varje månad. Det blir snabbt mycket pengar. Det finns också guider på hur ni blir framgångsrika, som denna roliga ”hur du skapar ett grymt rockband” till exempel. Vill man läsa om sånt kan man sitta vid datorn eller mobilen i en evighet. Men nu får du återgå till det viktigaste; musiken! Spela hårt, bra och mycket så kommer framgången av sig självt. Och glöm inte att ha roligt på vägen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *