Bli musiker genom mobilen

Det har kanske aldrig varit så enkelt, eller så svårt, att bli professionell musiker. Det beror på hur man ser på saken och vilken inställning man har till mobiler, abonnemang, youtube och andra termer som florerar på 2010-talet. Vill man se det på ett sätt räcker det med att lägga upp filmer från sin smartphone när man spelar gitarr och sjunger för att slå stort. Annars kan man också se hur miljontals personer gör just detta utan framgång.

Kamera och internet är allt som krävs

En av världens absolut största artister upptäcktes genom en video inspelad på en mobiltelefon. Videon laddades upp på Youtube 2008 och en talangscout råkade se den. Han som spelade gitarr och sjöng på videon var ingen mindre än Justin Bieber och vi alla vet hur det gick för honom sedan dess. Allt som krävdes var att spela in en video och ladda upp den på Youtube.

Nu är det kanske inte riktigt så lätt att det räcker med att spela in vad som helst, ladda upp det och hämta hem miljonerna. Men det behöver inte heller vara så svårt!

Smartphone och abonnemang + lite vilja

Ett framgångsrecept är att ha vilja i vad man än gör. Vill du bli en stor rockartist rekommenderas en stor dos vilja för att nå dit. Har du dessutom en smartphone med ett internetabonnemang betyder det att du har det som krävs, och behöver du köpa en ny smartphone finns det jämförelser på https://mermobil.se. Alla smartphones som är rätt så nya spelar in både video och ljud i bra kvalitet. Det är ju självklart inte samma kvalitet som i en studio, men också klart mycket bättre än den kvalitet som fick Justins karriär att starta.

Egentligen finns det inget mer att orda om. Vill man gå in på lite mer detaljer kan vi göra det lite snabbt också. Spela helst in i en ljus och inbjudande miljö, gärna i dagsljus eller utomhus. Se till att inte ha störande ljud i bakgrunden som kan stjäla uppmärksamhet, och glöm inte att njuta av stunden och ha roligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *