Rockstjärnor genom tiderna

Det har alltid funnits profiler inom alla delar av samhället. Just idrott, film och musik kanske har genererat de mest kända och inflytelserika människorna. Inom musiken återfinns alla typer av stjärnor eller profiler, inte minst rockstjärnor. Vi ska gå igenom några av dessa i dagens inlägg som handlar om rockstjärnor genom tiderna.

 

Elvis Presley

Elvis Presley är den första rockstjärnan
Den första riktigt stora och globalt kända rockstjärnan var the one and only: Elvis Presley från Memphis i USA. Han banade väg för en helt ny amerikansk musik med sin rock&roll under 1950-talets efterkrigstid. Elvis klättrade snabbt i popularitet och var snart känd över hela jorden. I USA var han mer av en gud än människa. Kvinnorna ville ha honom och männen ville vara honom.

Med hans framgång växte också nya, ungdomliga medier fram som radio och TV och blev tillgängliga för allmänheten. Det bidrog självklart till Elvis framgångssaga, eftersom att det innan varit svårt att synas och höras globalt.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix var en stor rockprofilKänd för sin karisma, färdighet och otroliga scennärvaro. Finns det någon som älskat att göra musik mer än Hendrix gjorde? Han kom från en trasig uppväxt där musiken var det enda han hade, men efter att gruppen The Experience bildats förändrades mycket. Än idag, över 45 år efter hans död ses han fortfarande som elgitarrens oöverträffade mästare. Han kunde sin gitarr ut och in, och det märktes när han uppträdde. Han var också den som gav en känsla av förfinad färdighet och perfektion i minsta detalj till rocken.

Jimi Hendrix dog tyvärr redan vid 28 års ålder år 1970, men han kommer leva kvar med sin musik i många århundraden till. För oss är han den största elgitarristen som någonsin spelat på denna jord.

 

Ozzy Osbourne

Ozzy osbourneKanske den allra starkaste och mest kontroversiella rockstjärnorna någonsin. Han har gjort karriär både som sångare i Black Sabbath och som soloartist. Han har bitit huvudet av en levande fladdermus, pissat på The Alamo, en av Texas största turistattraktioner och hundra liknande saker till. Han är totalt orädd för vad han säger och har gjort allt.

Som sångare i Black Sabbath nådde han stort kändisskap när de blev det första riktigt stora metalbandet som tog över världen. De var störst och han var störst i bandet. Till slut fick dock de andra medlemmarna nog av Ozzys upptåg och beroenden, och de skilje vägar. Han började om på nytt som soloartist, och nådde lika högt igen.

Efter sin aktiva karriär har han och hans fru arrangerat världens största musikfestival och haft en realityserie om sin familj. Dessutom är han lika uppriktig och äkta som för 40 år sedan.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *