Det finns avtal för alla i familjen

En del mobiloperatörer erbjuder någon som kallas för familjeabonnemang. Det innebär ett särskilt mobilabonnemang som man delar på med flera andra familjemedlemmar och därmed får en lägre kostnad. Det finns däremot lite delade meningar om man faktiskt sparar pengar eller om det bara är ett försök av operatörerna att få över flera användare till sina egna tjänster. Det är Mobilabonnemanget.nu som har rett ut priserna för Telenors familjeabonnemang och är en rekommenderad läsning för alla som har tankar att skaffa sig ett.

Är det så att alla familjemedlemmar redan använder sig utav samma mobiloperatör kan det vara något värt att skaffa sig. Dels brukar då oftast månadskostnaden bli lite lägre. För föräldrar kan det också vara positivt då det ger betydligt större kontroll över sina barns mobilanvändande. Ofta finns tjänster som låter dig dela upp exempelvis surf fritt mellan användarna. Vilket kan vara oerhört användbart om vissa inom familjen har större behov av datatrafik än andra.

En annan fördel som finns är att barnen alltid kommer kunna nå sina föräldrar. Något som inte skulle vara möjligt om de haft ett kontantkort och pengarna har tagit slut.Massor med mobiler

I dagsläget är det bara Telenor och Telia som erbjuder någon form av familjeabonnemang men hos andra operatörer kan du såklart också hitta smidiga lösningar. Kanske till och med till ett billigare månadspris än om du hade tecknat ditt avtal hos mobiloperatören Telenor eller Telia.

Självklart är det upp till var och en att se om man kan gynnas av ett mobilabonnemang av den här typen. För vissa familjer kanske fördelarna väger betydligt tyngre än de kronorna som kan sparas om man skaffar sig en annan lösning. För de som inte riktigt känner ett behov av att ha den kontrollen man får och hellre sparar in en slant kan det däremot vara smart att blicka åt andra håll. Återigen så kan ni ta en titt på den länkade artikeln för att läsa lite mer om hur priser och hur du kommer billigast undan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *