Rocka hårt med linser

Ozzy Osbourne med små, runda glasögonAtt spela i ett rockband förknippas ofta med fysisk aktivitet och headbanging. Vilket instrument, eller sång för den delen, du än spelar så är du aldrig helt still. Därför är det inte helt optimalt att stå på scen med ett par feta brillor, och då kan linser vara ett värdigt alternativ.

Det finns ju såklart stora rockprofiler som använder glasögon. I vissa fall är har varumärket blivit synonymt med en typ av glasögon, som Ozzy Osbourne och hans små, runda glajjor. För honom har det inte varit ett problem, men sen ska det också tilläggas att han allt som oftast uppträder utan dem. Trots det har det blivit ett eget fenomen, och likt John Lennon kommer Ozzy alltid förknippas med sina glasögon.

Kontaktlinser fungerar både på och utanför scenen

För att du ska kunna göra precis vad som faller dig in under ett uppträdande eller repning måste du känna dig helt till freds med vad du har på dig. Om du vet att du har ett par glasögon på näsan för några tusen kronor som kommer åka rakt i betonggolvet om du råkar röra på dig lite för snabbt kan det lätt påverka dig. Därför finns det två tänkbara alternativ: spela halvblind, eller använd kontaktlinser.

Väljer du att spela musik halvblind är det bara att hoppas på att du är tillräckligt bra för att inte behöva se någonting. Och då gäller det inte bara att kunna sina ackord, utan också att inte ramla på någon sladd. Det är nog inte det bästa alternativet. Om du istället vill kunna se så är linser det självklara valet. Som de flesta oupptäckta rockstjärnorna vet är ekonomin inte alltid den bästa, varför du borde jämföra alla priser på kontaktlinser innan du köper dem. Då kan du lägga allt fokus på musiken istället, och det är det vi lever för.

Har du några andra tankar eller idéer angående användandet av kontaktlinser/glasögon är du välkommen att kommentera det. Rock on!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *